2010. április 25., vasárnap

Robotok a bankban

Madridban felépült a világ egyik legnagyobb banképülete, ahol nem csak ügyintézésre van lehetőség, simán nézelődni is bemehet az ember. Ehhez nincs más dolga, csak az, hogy az egyik robot-idegenvezetőhöz forduljon, aki készségesen körbevezeti.


A bankkolosszus

A világ egyik legnyereségesebb bankja Madridban felépítette Pénzügyi város nevű új központját. A központnak van egy olyan része, amit kifejezetten a nézelődőknek építettek, ez a Világítótorony látogatóközpont.


A robot-idegenvezetők



Ha valaki körül szeretne nézni a bankban, akkor nincs más dolga, csak a bejáratnál elhelyezett oszlop érintőképernyőjén ki kell választania az idegenvezetés funkciót és már érkezik is a térdmagasságú piros robot. A roboton ki kell választani, hogy milyen nyelven kérünk körbevezetést, és már indul is a túra. A robot állandó útvonalon közlekedik, érzékelőinek és műszereinek köszönhetően nem megy neki sem a tárgyaknak, sem a látogatóknak, sem a többi robotnak. A túra közben folyamatosan mondja a látogatónak a tudnivalókat és az érdekességeket. A robotok akkumulátorral működnek, egy töltéssel 6 óráig mennek. Mielőtt lemerülnek, önállóan töltőhelyükre mennek. Ha egy robotnak éppen nincs kit körbevezetnie, akkor kellemes háttérzenét sugároz.


A bank makettje bővített valósággal

A robotok fejlesztője a portugál YDreams cég, akik a bővített valóság alkalmazással is foglalkoznak. A bankban van egy interaktív tábla is, amely a bankról mutat tudnivalókat és érdekességeket. A bank főcsarnokában kiállítottak egy makettet a bankegyüttesről, ami a bővített valóság alkalmazásnak köszönhetően megjeleníti az egyes szolgáltatásokat és információkat a bank különböző részlegeiről.


A bejegyzés alapja: Agent Portal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése